Financiering van elektrische bedrijfswagens

De overstap naar een emissievrij bedrijfswagenpark vraagt om een investering. Denk alleen al aan de voertuigen die je gaat vervangen. Gelukkig zijn er allerlei constructies denkbaar om die investering te kunnen dragen, om zo de continuïteit van je organisatie te waarborgen. Ook zijn er allerlei regelingen en subsidies in het leven geroepen die je kunt gebruiken om onderaan de streep meer over te houden. Lees meer over de financieringsmogelijkheden en overheidsregelingen.

Kies de financieringsvorm die past

De keuze voor de meest geschikte financieringsvorm is afhankelijk van diverse factoren, waaronder je persoonlijke voorkeur, het type voertuig, de aanbetaling, looptijd en verwachte restwaarde.

De mogelijkheden voor elektrische bedrijfswagens

We bieden in samenwerking met lease- en financieringspartners diverse financieringsmogelijkheden op maat aan, zoals:

  • Operational lease: betaal maandelijks een vast bedrag en lever de wagen na afloop van het contract weer in
  • Financial lease: financier de elektrische voertuigen extern

Aantrekkelijke fiscale regelingen en subsidies

Wanneer je ervoor kiest om elektrische bedrijfswagens aan te schaffen, kun je gebruikmaken van allerlei regelingen en subsidies. De Subsidieregeling voor Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) en de AanZET voor Zero-Emissie Trucks (mogelijk weer beschikbaar vanaf 2024) zijn het meest relevant bij aanschaf van een emissievrij voertuig. Maar denk ook aan fiscaal voordeel met de MIA/VAMIL regeling. Of de EIA: Energie-investeringsaftrek. Verder krijg je met een elektrische bedrijfswagen vrijstelling van BPM en kun je wellicht bij jouw gemeente ook nog gebruik maken van subsidies. Lees meer op www.rvo.nl.

Maak slimme combinaties

Je kunt tot €5.000 ontvangen voor een lichte elektrische bedrijfswagen en tot €131.900 voor een elektrische vrachtwagen. Dit voordeel kan verder worden aangevuld met subsidies voor de opbouw en fiscale regelingen. Daarbij kun je sommige regelingen combineren, terwijl dat bij andere niet mag. MIA kan bijvoorbeeld niet worden gecombineerd met EIA, maar wel met SEBA of AanZET. Let wel op: te combineren regelingen kunnen wel verschillende subsidievoorwaarden hebben.

Laat het eens onder elkaar zetten

Als je precies wilt weten welke financieringsvorm het beste
bij je organisatie aansluit en op welke subsidies je recht
hebt, kan een specialist je zeker helpen.